Floris Luiten

Close-up van een blonde jongeman met bril die en kop koffie drinkt in een cafe

Floris Luiten is programmeur bij u0192. Hij houdt van programmeren, cijfers, logica en het bestuderen van het menselijk gedrag. Op deze website laat hij zich over deze en nog meer onderwerpen uit. Wil je weten wat Floris nu denkt? Volg hem via Twitter (@florisl).
Meer informatie over Floris Luiten

Time lapse experiment "Phalaenopsis" II

Na het vorige Phalaenopsis project heb ik een nieuwe webcam aangeschaft. Deze gaf de mogelijkheid om in kleur aan te geven hoe zo'n knop bloeit.

De bedoeling van dit project is om duidelijker en voornamelijk in kleur weer te geven hoe de Phalaenopsis bloeit.

Instellingen

Voor dit project heb ik een interval gekozen van 30 seconden. Dit houdt in dat er elke 30 seconden een frame gemaakt word, oftewel elke 30 "echte" seconden komt overeen met 1/24 "film" seconde, oftewel de tijd in de film gaat 720 keer sneller dan in het echt.

Software

Zelf dit experiment doen? Voor het maken van deze time lapse heb ik twee computers gebruikt die Ubuntu draaien - één voor het opnemen (capture) en één voor het nabewerken.

Het opnemen (capture) heb ik gedaan met fswebcam; een CLI programma welke gemakkelijk afbeeldingen via de webcam maakt.

Het nabewerken en omzetten van losse foto's naar een filmpje heb ik gedaan met behulp van OpenShot Video Editor.  Ik heb gemerkt dat dit soort 'grafische' zaken gemakkelijker in een GUI programma gedaan kunnen worden dan met een CLI programma.

Bekijk andere blog posts