Floris Luiten

Close-up van een blonde jongeman met bril die en kop koffie drinkt in een cafe

Floris Luiten is programmeur bij u0192. Hij houdt van programmeren, cijfers, logica en het bestuderen van het menselijk gedrag. Op deze website laat hij zich over deze en nog meer onderwerpen uit. Wil je weten wat Floris nu denkt? Volg hem via Twitter (@florisl).
Meer informatie over Floris Luiten

Genoeg is genoeg

Laat ik voorop stellen dat ik geen racist ben, maar toch wil ik als bezorgde burger even wat kwijt.

Ik zie ze steeds meer op straat en het valt mij op dat er altijd een soort negatieve sfeer omheen hangt. Ik weet niet precies wat het is, maar ik voel mij er niet prettig bij. Natuurlijk, iedereen zijn ding maar ze komen uit gebieden met hele andere normen en waarden. Vroeger zag je ze veel minder en was er ook veel minder gedoe op straat. Natuurlijk waren er toen ook problemen, maar dan loste we gewoon met elkaar op.

Ik ken er een paar die het goed doen en zich willen aanpassen, maar we kunnen van de rest toch ook verwachten dat ze dit doen? Er is al veel over gezegd, maar met praten alleen kom je er niet. Sinds ze hier zijn is de ellende alleen maar toegenomen. Ik vind daarom dat het tijd is om in actie te komen want genoeg is genoeg! Daarom moeten we gewoon onze grenzen sluiten voor mobiels. Pak een gesprek op met je buurman als je wilt weten wat er in de wereld speelt en vermaak je kinderen met een goed boek ipv zo'n stom schermpje.

Zo, dat is gezegd.

Bekijk andere blog posts