Floris Luiten

Close-up van een blonde jongeman met bril die en kop koffie drinkt in een cafe

Floris Luiten is programmeur bij u0192. Hij houdt van programmeren, cijfers, logica en het bestuderen van het menselijk gedrag. Op deze website laat hij zich over deze en nog meer onderwerpen uit. Wil je weten wat Floris nu denkt? Volg hem via Twitter (@florisl).
Meer informatie over Floris Luiten

Gebruik van toiletpapier

Of je nu een prop om je hand rolt of velletje-per-velletje stapelt; het blijft een gepruts om een begin te maken in de toiletrol. De andere uitdaging ligt bij de laatste velletjes. In deze blog zal ik uitleggen hoe je het beste de laatste velletjes van de rol kunt halen zonder dat deze scheuren.

Als je zoals mij bent zul je - afhankelijk van de dikte van het toiletpapier - vier velletjes van de rol afhalen om deze recht op elkaar te leggen met twee vouwen. Hierdoor ontstaat een breed oppervlak welke je in 't geheel kunt gebruiken zonder dat je handen (...).

Hoe dan ook, de grootste ergenis op het toilet bij mij was altijd die laatste velletjes toiletpapier. Ik kreeg deze er nimmer af zonder dat deze gingen scheuren, waardoor er een niet-vlak oppervlakte ontstond als ik deze in een stapel van vier velletjes legde. Bij mijn meest recente toiletbezoek heb ik hier over na zitten denken en de rol kunnen bestuderen omdat deze nog voorzien was van exact 4 velletjes. Door deze "bezinking" heb ik de oplossing gevonden welke ik graag met de rest van de wereld deel.

Het kan zijn dat de door mij gevonden manier niet werkt op jou eigen merk toiletpapier. Indien je graag deze bevindingen wilt toepassen kun je toiletpapier van Super de Boer (eigen merk) type 'zacht" aanschaffen. Ik heb een voordeelpak van 16 rollen genomen, maar de reguliere verpakking is afdoende.

De techniek

Bestudeer de afbeelding; dit is een "boven-voor-aanzicht" van een rol toiletpapier met 3 velletjes.

Op het punt waar de twee pijlen bij elkaar komen zit het toiletpapier met een klein beetje lijm vast. Dit punt is zeer belangrijk bij het toepassen van deze techniek en noemen we "lijm-contact-moment".

Stap 1

Stap 2

Er hangt nu nog één velletje aan de rol. Deze stap zal het laatste velletje "bevrijden".

Voila, de rol toiletpapier is volledig benut!

Afhankelijk van verschillende merken zal bovenstaand niet werken; mocht je zelf een bevinding hebben hoe met deze merken om te gaan kun je contact opnemen met mij.

Bekijk andere blog posts