Floris Luiten

Close-up van een blonde jongeman met bril die en kop koffie drinkt in een cafe

Floris Luiten is programmeur bij u0192. Hij houdt van programmeren, cijfers, logica en het bestuderen van het menselijk gedrag. Op deze website laat hij zich over deze en nog meer onderwerpen uit. Wil je weten wat Floris nu denkt? Volg hem via Twitter (@florisl).
Meer informatie over Floris Luiten

Merendeel chocoladeletters is "eerlijk"

Het merendeel van de productenten van de welkbekende chocoladeletters heeft besloten om "eerlijke" cacao te gebruiken voor de productie van chocoladeletters, dit berichtte de NOS vandaag.

Vorig jaar was ongeveer 15% van het aantal chocoladeletters met eerlijke cacao gemaakt, dit jaar is dat maar liefst 97%. Dit komt voornamelijk door de actie die Oxfam Novib heeft gedaan.

Klein deel cacaoverbruik

Chocoladeletters maken een klein deel uit van de totale cacaoverbruik, namelijk zo'n 3%. Bovendien worden chocoladeletters in Nederland gemaakt en is het "relatief simpel" om dit process bij te sturen.

Toch is de verwachting dat deze stap fabrikanten aanzet om meer eerlijke chocolade gaat gebruiken, zodat in 2015 50% van al het cacoavebruik van eerlijke afkomst is. In 2025 zou dan 100% van alle in Nederland gebruikte cacao van eerlijke afkomst moeten zijn.

Goed begin

Ik vind het een goed begin en ik denk dat Oxfam Novib hier een belangrijke "slag" heeft gewonnen. Het zal enorm bijdragen aan de awareness bij consumenten en de consumenten hebben grote invloed bij fabrikanten. Laten we hopen dat dit goede initiatief doorzet!

Meer lezen: oxfamnovib.nl, Tony's Chocolonely

Bekijk andere blog posts